woensdag 28 november 2012

6 tips voor SEO en CMS
Mijn excuses voor mijn late blog deze week. Als trotse aanstaande pappa hadden we gisteren onze 20-weken echo. Ik vond dit zo geweldig en ben direct de hele wereld afgelopen om de foto's en video's aan iedereen te laten zien. Toen is mijn blog er bij ingeschoten.

Hetgeen waar ik deze week over schrijf is SEO, door sommige ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. In eerdere blogs heb ik hier ook al over geschreven, maar deze is in combinatie met CMS systemen. Maakt u niet gebruik van een CMS? Ook dan kan deze blog interessant voor u zijn. Veel mensen denken namelijk dat het niet mogelijk is om goed SEO toe te passen bij CMS systemen, maar het tegendeel is waar.

Ik begin met Joomla:

  1. SEF404 is de extensie die u nodig heeft om echt goed gevonden te worden. Helaas zijn er tegenwoordig kosten aan dit component verbonden. Voor $39,- per jaar wordt u goed gevonden. Ook bent u direct beveiligd tegen bepaalde manieren van hacken.
  2. Als u naar de algemene instellingen van uw website gaat ziet u aan de rechter kant: SEO-instellingen. Zet zoekmachinevriendelijke URL'S op “Ja”. Het is beter om “Gebruik URL herschrijven” ook op “Ja” te zetten. Hierbij moet u wel goed weten wat u doet. Als u inlog via FTP ziet u een bestandje “htaccess.txt” Dit moet u voordat u op “Ja” klikt veranderen in “.htaccess”. Ook moet u er zeker van zijn dat uw website op Apache draait. Durft u dit niet aan? Smartin Design doet dit voor slechts €15,- en de complete SEO voor slechts €75,-
  3. Ook kan een sitemap goed voor de ranking van uw website zijn. Daarvoor kunt u het volgende component gebruiken: http://extensions.joomla.org/extensions/structure-a-navigation/site-map/5386

Tot zo ver een paar belangrijke tips voor Joomla.

Ook zijn er trucjes voor Wordpress:

  1. Via instellingen kunt u naar “Permalinks”, in combinatie met de informatie van deze website: http://codex.wordpress.org/Using_Permalinks kunt u de naam van de pagina's aanpassen. Door hier bepaalde informatie wel, of juist niet in te zetten kunt u hoger in de zoekmachines terecht komen.
  2. Ook Wordpress kent een SEO plugin die u hier kunt vinden: http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-seo/ Erg handig!
  3. U voelt hem al aankomen: Ook Wordpress websites worden beter geranked met een sitemap. Een sitemap maker voor Wordpress kunt u hier vinden:http://wordpress.org/extend/plugins/google-sitemap-generator/

Voor alle type websites geldt natuurlijk ook weet dat u backlinks moet verzamelen. Doe dit niet door forums vol te spammen, maar vooral op grote social media websites. Ook mag u het forum van http://www.klantengezocht.com gebruiken om uzelf, uw bedrijf en uw website te promoten.

Wilt u uw website nog hoger in Google pushen dan doen wij dat graag voor u. Het wordt te technisch om alles uit te leggen.

3 weken gelden vertelde ik u over de webwinkel met het “verborgen” geheim. Deze webwinkel - Lifestyle Shopping - is geüpgraded naar een modernere en stabiele versie. Door de nieuwe look en indeling van de webshop verwachten wij meer te kunnen verkopen. Momenteel heeft Smartin Design een actie waarbij u dezelfde webwinkel voor €500,- heeft. Natuurlijk plaatsen wij uw eigen logo en kunt u zelf kinderlijk eenvoudig de producten en categorieën toevoegen. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Smartin Design (info@smartin.nl)

Tot volgende week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten