dinsdag 4 december 2012

7 tips om backlinks naar uw site te krijgen


Een heel belangrijk SEO onderdeel is link building. Wat hiermee bedoeld wordt is er voor zorgen dat andere websites een link naar uw website plaatsen. Hoe meer (grote) websites een link naar uw website plaatsen hoe beter dat is voor de ranking van uw websites.

Hoe komt u aan deze backlinks? Hier 7 tips om zoveel mogelijk links naar uw website te krijgen.
  1. Hoe groter de website is die een linkje naar die van u plaatst hoe beter. De grote is natuurlijk niet echt in te schatten. Het gaat dan ook niet zozeer om het aantal mb's van de website, maar de populariteit. Veel bezoekers is grote website.
  1. Vaak vertel ik ook SEO en Social media en in sommige gevallen werk dat. Helaas worden veel social media platforms niet geïndexeerd omdat men een account moet hebben om inhoudelijk de website te kunnen bekijken, hier kan dan een zogenaamde bot van een zoekmachine niet komen. Ook verkorten social media platforms vaak hun linkjes waardoor zoekmachines niet meer kunnen herleiden vanwaar de link komt. Vaak worden linkjes verkort met http://tinyurl.com/ mAaAaAaAar.... er zijn dus ook grote social media platforms waar het wel werkt. Gij zoekt en gij zult vinden....

  2. Meld u aan bij de zogenaamde gids websites. Dit zijn websites die van elk bedrijf een profiel malen. Vaak is dit betaald, maar is er ook een mogelijkheid om uw bedrijf gratis aan te melden. U kunt dan uw website ook vermelden. Betaald u, dan kunt u meestal foto's toevoegen en een uitgebreider verhaal over uw bedrijf vertellen. Voor linkbuilding is het dan al lang niet meer interessant.

  3. Linkjes ruilen. Zelf doe ik het niet, maar er zijn bedrijven die elkaars link op de website plaatsen. Als het partners zijn doe ik het wel, maar ik wil niet dat mijn bezoekers verward raken van allemaal linkjes van andere websites op mijn website.

  4. Als u goeie content op uw website aanbied zult u zien dat andere websites naar uw website linken, gewoon omdat ze dit met andere personen willen delen. Dit bevestigd direct voor u dat u goed bezig bent.

  5. Een link van website A naar B zonder dat B naar A linkt zal nog positiever voor website B uitpakken. Heeft u toevallig meerdere hostings? Maak dan een spoel. Ik heb een behoorlijke lijst met websites waar ik de eigenaar van ben en die gaan als volgt te werk: A naar B, B naar C, C naar D, D naar E, E naar A. Ook zou ik dus prima A naar D ook kunnen linken, en dat doe ik dan ook. Mijn lijst gaat nog iets verder dan dit dus het is al min of meer een groot web geworden.

  6. Als u blogt kan u gevraagd worden om voor een andere website een gastschrijver te worden. U schrijft dan eenmalig of af en toe een artikel voor een andere website. U stelt hierbij als voorwaarde dat u een linkje naar uw website-blog mag plaatsen.
Tot zo ver mijn tips wat u aan linkbuilding kan doen, maar er zijn ook een aantal zaken die u absoluut niet moet doen!
  1. Forums vol spammen, die zorgt meestal voor een spam rapportering en pakt negatief uit.

  2. Een bedrijf betalen om uw link op honderden/duizenden websites tegelijk te plaatsen. Zoemachines kennen de websites waar de link op wordt geplaatst en zal hierdoor uw website negatief ranken.

  3. Zorg er altijd voor dat uw links niet op websites komen die bij de zoekmachines op de zwarte lijst staan. Dit zijn vaak porno/hack/crack/torrent sites, maar kunnen ook andere sites zijn waar ooit malware op is gevonden.
De zwarte lijst betekend dat uw website niet meer te vinden is via zoekmachines. Meestal betekend het ook dat u nooit meer gevonden zult worden. Dat is pas echt zonde!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten