dinsdag 11 december 2012

Beveilig uw website beter – denk als een hacker.


Om uw website goed te kunnen beveiligen moet u denken als een hacker. De grootste truc is om tussen de regels door te glippen. Welke regels zult u zich afvragen? De regels die je nodig hebt om een website te kunnen bouwen, dus eigenlijk het code werk. Hoe doen ze dat dan? Nou heel simpel; als websitebouwer stellen wij allemaal regels op. Deze regels zet ik eens om naar een taal die iedereen begrijpt. Bijvoorbeeld als uw website een supermarkt zou zijn:

Een supermarkt biedt zijn klanten aan dat als zij 5e in de rij zijn, zij de boodschappen gratis krijgen.

Vervolgens komen er 5 scholieren die elk een pak koekjes uit de schappen pakken en in de rij gaan staan. De laatste krijgt zijn pak koekjes gratis. In website taal is er nu ingebroken. Door op slinkse wijze het systeem te misbruiken krijgen de scholieren gratis koekjes.
De eigenaar van de supermarkt gaat extra regels aan zijn actie koppelen. Namelijk: de mensen die in de wachtrij staan moeten wel een winkelkar hebben, anders geldt het niet.

Weer komen 5 scholieren die allemaal een pak koekjes uit de schappen pakken, maar dit keer de koekjes in de winkelkar stoppen. Weer krijgt de laatste zijn pak koekjes gratis. Opnieuw zijn de scholieren/hackers het systeem te slim af.
De winkel eigenaar besluit nu dat de wachtende in de rij een winkelkar met minstens 12 producten moet hebben wil de 5e persoon in aanmerking komen voor de gratis boodschappen.

De scholieren bedenken op hun beurt weer een nieuwe manier om gratis producten te krijgen.
En zo kan dit op website gebied eindeloos doorgaan. Wat u dus moet doen om uw eigen website te hacken? Slimmer zijn! Een computer kan alleen in 0 en 1 denken dus wij mensen zullen ook altijd slimmer blijven. Mocht u zelf geen idee hebben waar u misschien gaten heeft in uw website beveiliging? Wij zoeken ze graag voor u op en kunnen ze natuurlijk ook repareren!

Deze blog is puur bedoeld om u een beetje een indruk te geven hoe gemakkelijk het kan zijn. Slimmer dan een computer zijn we toch wel, nu alleen de vastgestelde regels zien te omzeilen ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten