dinsdag 18 december 2012

Hoe komt een ondernemer de feestdagen door.


Tijdens de feestdagen is het in de meeste bedrijven twee weken rustig. Er zijn een hoop dagen waarop niemand werkt en uzelf waarschijnlijk ook niet omdat u bij familie bent. Heeft u kinderen dan zijn deze ook twee weken vrij van school en willen vermaakt worden.

U kunt besluiten twee weken helemaal niks te doen of gewoon door te gaan met alle werkzaamheden. Ook kunt u voor een middenweg kiezen. Op tijdstippen dat het u uitkomt doe u eens een update op uw website en wint wat informatie in door middel van blogs. In een uur kunt u veel informatie verwerken tot bijvoorbeeld een website die beter door de zoekmachines wordt gevonden.

Ga ook eens kijken naar wat social media hulpstukken of het administratiesysteem dat u in de toekomst misschien eens wilt gebruiken. Misschien kunt u er direct na de feestdagen uw voordeel al mee doen. Heeft u al een goed systeem dat een back-up maakt van al uw bedrijfsgegevens of kan één kapotte harde schijf een heel groot probleem voor uw bedrijf betekenen.

Ook zullen veel ondernemers erop uitgaan naar bijvoorbeeld kerstmarkten. Neem dan uw visitekaartjes mee want een simpel bezoek aan een markt kan u nieuwe klanten opleveren. Hoe? Misschien komt u een oude buurman/vrouw tegen die vraagt wat u tegenwoordig doet en de rest gaat vanzelf.

Ook uw familieleden die u ziet tijdens de kerstdagen delen graag een visitekaartje uit aan hun contacten die daar baat bij hebben.

Tot zover mijn laatste blog voor de vakantie. Ikzelf laat mijn bedrijf zeker geen 2 weken stil liggen, maar schrijf de komende 2 weken geen blog. Mocht u suggesties hebben voor blogs voor het komende jaar dan hoor ik dat graag. Voor de rest wens ik u hele fijne feestdagen toe en tot 2013!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten