donderdag 27 juni 2013

Is het nuttig uw bedrijf uit te breiden met een webwinkel?

Momenteel ben ik erg druk met het maken van webwinkels. Veel bedrijven die al een website hadden besluiten uit te breiden met een webwinkel. Wat komt hier allemaal bij kijken, en is dit de toekomst?

Het verschilt per branche hoe waardevol een webwinkel kan zijn. Toevallig hadden mijn vrouw en ik een discussie over de Ikea die nog geen webwinkel had. Het voornaamste probleem leek mij dat een groot bedrijf als Ikea een compleet logistiek programma moet opzetten, maar ook mensen moet aannemen die de webwinkel dag en nacht in de gaten houden en de webwinkel actueel houden. De bestellingen moeten daarbij ook verpakt en afgerekend worden. Voor een groot bedrijf als Ikea, niet eenvoudig. Toevallig kwam een dag na de discussie de webwinkel van de Ikea online. Grappig hoe het soms kan lopen.

Ook kleinere bedrijven kiezen steeds meer voor het online aanbieden van hun producten, maar dit heeft één nadeel. Een bedrijf die gevestigd is in bijvoorbeeld Heerenveen hoeft zich alleen druk te maken over de concurrenten in een straal van pakweg 30 kilometer. Zodra een winkel online producten gaat aanbieden is de concurrentie ineens vele malen groter. Consumenten speuren tegenwoordig eerst het internet af op wie de goedkoopste is, wie er het snelste de producten bij hem of haar thuis kan bezorgen en hoe servicegericht een webwinkel is. Daarnaast moet een webwinkel goed te vinden zijn. Onmogelijk dat een onbekend persoon iets uit uw webwinkel besteld? Nee hoor!

Door online en offline uw bedrijf goed te laten zien kan het zomaar zijn dat uw webwinkel ineens een succes wordt. Het kost veel tijd en energie, maar kan ongelooflijk veel opleveren. Een webwinkel kan veel werk voor u uit handen nemen. U hoeft er uiteindelijk alleen nog maar op te letten of de betalingen binnen zijn gekomen en dat u vervolgens het product naar de klant verzend. Ook online kunt u veel potentiële klanten naar uw webwinkel trekken door bijvoorbeeld te adverteren op Marktplaats en Speurders. Gebruik de juiste woorden en uw advertentie zal goed te vinden zijn, dit hoeft echt geen €1,- per klik te kosten!

Is een webwinkel rendabel voor mijn bedrijf? Jazeker! Smartin Design helpt u graag een succesvolle webwinkel te maken, maar een aantal klanten heeft in het verleden bewezen dat flyers op een beurs uitdelen al wonderen doet!


Of een webwinkel de toekomst is? Dat weet ik wel zeker. Een grote groep mensen gaat tegenwoordig alleen de stad nog maar in om een bak koffie bij de Hema te halen en kopen vervolgens s' avonds de producten die ze nodig hebben via het internet.

Dan de slotvraag: Is het nuttig uw bedrijf uit te breiden met een webwinkel? Afhankelijk van de branche, toekomst perspectief en bereidheid om er veel tijd en energie in te steken zeg ik: Zeker weten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten