dinsdag 3 juni 2014

IDEAL werkt!

IDEAL betalingen van een webwinkel
IDEAL werkt!
In het verleden heb ik tussen neus en lippen door al een aantal keer verteld hoe belangrijk IDEAL voor een webwinkel kan zijn. Hierbij heb ik zoals u hiernaast ziet nu ook bewijs meegeleverd. De verkoop cijfers van verschillende klanten zijn explosief gestegen nadat IDEAL werd aangeboden als betaalmiddel. Naast dat klanten zicht veilig voelen in een webwinkel die IDEAL betalingen ondersteund is het ook een stukje gebruiksvriendelijkheid. Als we oude rapporten bekijken zien we zelfs dat klanten bij het betalen afhaken omdat ze simpelweg alleen uit bankoverschrijving en PayPal kunnen kiezen.

Even IDEAL installeren.
Zo makkelijk is dat natuurlijk niet. U dient een KVK nummer te hebben en de webwinkel dient aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Natuurlijk wordt deze dienst alleen gekoppeld aan een zakelijk rekeningnummer en is IDEAL alles behalve gratis.
Gelukkig hebben wij een aantal partners waardoor de prijs die u per transactie betaald laag is en er geen periodieke kosten verbonden zijn. Ook zijn er geen verplichtingen betreft een minimaal aantal transacties o.i.d.

Waarom?
Toch blijft het vreemd dat wij een dergelijke manier van betalen hanteren. Vaak wordt er gezegd dat dit toch de makkelijkste manier van betalen is, terwijl PayPal toch echt nog simpeler is. Hierbij is een E-mail adres en wachtwoord voldoende om een betaling te kunnen doen. Ook de kosten van PayPall zijn lagen dan die van IDEAL. Te weten :
PayPal:  €0,35 per transactie, geen periodieke kosten
IDEAL: €0,99 per transactie, geen periodieke kosten (Dit kan per bank soms iets verschillen)


Misschien komt het dan toch door dat IDEAL iets strenger wordt gecontroleerd voordat dit aangeboden als betaalmiddel gebruikt kan worden in een webwinkel. De beveiliging van PayPal is ook niet mis: https://www.paypal.com/nl/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/Marketing_CommandDriven/bizui/BusinessSecurity-outside


Geen opmerkingen:

Een reactie posten