dinsdag 17 juli 2012

Gebruiken jullie Joomla en Wordpress?


Veel mensen kijken er van op dat Smartin Design voor veel websites een gratis CMS systeem gebruikt. Dit is in veel gevallen een compliment omdat veel mensen snel zien dat een website gemaakt is met Joomla of Wordpress. Dit betekent dat het Design wat wij maken een website zo aankleedt dat de basis (bijna) niet te herleiden is.

Maar waarom hebben wij niet ons eigen CMS? Dit is heel simpel:
  • Openbare CMS systemen worden constant getest op veiligheid en er wordt na het vinden van een lek direct een update uitgevoerd. Deze gaten worden ook vaak gevonden door hackers, dus ze staan min of meer aan onze kant.
  • Er worden steeds nieuwe componenten uitgebracht en ook getest op veiligheid.
  • Er zijn tientallen forums op het internet te vinden met uitleg. Dit is handig voor ons, maar ook voor onze klanten.
  • En het belangrijkste: waarom zouden wij iets maken wat al bestaat? Joomla en Wordpress zijn hele goede en vooral complete systemen.
Mochten wij een klus krijgen die niet lukt in Joomla of Wordpress, kijken we soms ook nog naar andere CMS systemen zoals Drupal en Mambo.

Ik heb nu wel een aantal keren geroepen dat het zo veilig is, maar ik krijg vaak de vraag of deze CMS systemen niet gemakkelijk een doelwit van hackers zouden kunnen zijn. De CMS zijn open source, wat betekent dat iedereen ter wereld het gratis mag downloaden zonder dat het ooit een cent kost. Dit betekent dat niet alleen wij hem downloaden, maar ook hackers. Een hacker kijkt hoe de code werkt en probeert een gat te vinden. Deze gaten dichten wij door bijvoorbeeld de paden naar de database te wijzigen en updates direct uit te voeren.

Heel soms wil een klant een bepaald design dat wij niet kunnen realiseren in een CMS. Hiervoor bieden wij een ultimate design pakket aan. We kunnen dan nog verder gaan met het uiterlijk van een website. Eventueel kunnen we hier een eigen CMS achter bouwen, maar dan worden de prijzen vele malen hoger.

Zoals u ziet, alles is mogelijk en voor ieders portemonnee. Het liefste leveren wij natuurlijk een website die goed beveiligd is, niet te veel kost, en er vooral goed uitziet! Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen. Ook als u problemen heeft met uw bestaande website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten