dinsdag 24 juli 2012

1: Hoe val ik op met mijn bedrijf: 9 tips voor uw visitekaartje


Om op te kunnen vallen is vormgeving een belangrijk aspect. Een wit visitekaartje met uw contactgegevens wordt niet snel onthouden. Laatst kreeg mijn vriendin een kalender in plaats van een visitekaartje. Ik vroeg de eigenaar van het bedrijf waarom hij niet visitekaartjes van een normaal formaat uitdeelde, maar een complete kalender ter grootte van een A4'tje. Hij was van mening dat dit zo'n typisch ding is die op je bureau blijft liggen en steeds weer opduikt als het bureau wordt opgeruimd. Helaas houden wij van netjes dus de kalender heeft het bureau niet eens gehaald, maar ging linea recta bij het oud papier.

De gedachtegang was goed en ik ben er van overtuigd dat dit bij een aantal mensen gebeurt. Helaas is er een grote groep die het vervelend vindt. Zelf heb ik een speciale map voor al mijn contacten. Deze is gemaakt voor visitekaartjes, maar niet voor complete kalenders. Hoe valt u nu eigenlijk wel op? Hier 9 to do's en don'ts :

 1. Houdt het normale standaardformaat aan voor een visitekaartje. Visitekaartjes die groot zijn verdwijnen op een gegeven moment.

 2. Een 3D visitekaartje. Leuk, totdat deze te veel 3D wordt. Met teveel bedoel ik te zeggen dat iemand die kettingen maakt een kraal op zijn of haar visitekaartje zou kunnen plakken. Ook deze verdwijnen.

 3. Dan nu de dingen die u wel kunt doen: gebruik de voor- en de achterkant. Maak ook van de achterkant iets moois! Een gratis vistaprint visitekaartje met hun reclame op de achterkant zou ik afraden.

 4. Doe iets wat blijft hangen zoals een illustratie. Als u bij http://www.sxc.hu op “cartoon” zoekt zijn er genoeg resultaten. Deze website biedt zogenaamde stock afbeeldingen aan. Dat betekent dat ze vrij van rechten zijn.

 5. Niet al uw gegevens hoeven op het visitekaartje. Tegenwoordig hoeven we eigenlijk geen rekening meer te houden met mensen die geen internet zouden hebben. Website, e-mail, naam en telefoonnummer zijn genoeg
  .
 6. Social media zien we tegenwoordig ook vaak terug op visitekaartjes. Zet hier geen 28 icoontjes neer, maar kies voor de 4-6 belangrijksten.

 7. Een QR code, perfect voor de achterkant en modern. Print voordat u uw visitekaartjes laat drukken eerst wel zelf even uw visitekaartje uit en scan de QR code. Vaak zie ik dat een QR code te klein is om goed te kunnen scannen. Speel een klein beetje met deze code, want zeg nou eerlijk: eigenlijk zijn ze spuug lelijk.

 8. Kleur! Super belangrijk. Vermijd zo veel mogelijk wit. U betaalt de drukker voor kleur dus wees niet bang dit te gebruiken. Dit gaat helaas niet op als uw logo alleen goed staat op een witte achtergrond, maar dan kunt u met een wit vormpje spelen.

 9. Vooral bedrijven die persoonlijkheid willen uitstralen weten vaak niet hoe. Bij persoonlijkheid hoort dat de klant u goed kent. Een foto van uzelf op uw visitekaartje zorgt voor deze persoonlijke tint. Ook blijft dit hangen want mensen proberen een gezicht bij een naam/visitekaartje te houden.
Voor een aantal zeer unieke visitekaartjes kunt u een kijkje nemen op: http://creatievevisitekaartjes.nl/page/3/

Het zijn niet allemaal de ideale visitekaartjes om te bewaren, maar ontzettend creatief zijn ze wel. Als iemand ooit zo'n kaartje krijgt zal die dit nooit meer vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten