dinsdag 11 september 2012

9 valkuilen van uw website die u makkelijk kunt voorkomen


In deze blog ga ik u een paar simpele weetjes vertellen die een groot voordeel op uw website kunnen zijn. Dit kan zijn voor de verkoop, maar ook voor de zoekmachines. De mensen die mijn blogs al langer lezen zullen misschien een klein beetje herhaling zien, maar het zijn dan ook belangrijke punten.

  1. Begin op de homepage niet met: Welkom op ons website, of iets dergelijks. Op internet gaat alles snel, zo ook uw bezoekers. De meeste bezoekers zijn binnen 2 seconden weer weg. Als ze alleen uw welkomstwoord hebben gelezen is dit zonde. Vertel in de eerste 3 zinnen wat u doet.

  2. Waar u vervolgens om moet denken is dat uw teksten niet te lang zijn. Dit schrikt uw bezoekers af.

  3. Gebruik het woord waarmee u gevonden wil worden in de zoekmachines vaak, maar niet te vaak. Dit is een beetje een gevoelskwestie dus gebruik hierbij gezond verstand. Zet dit woord ook in de titel van uw pagina, de meta-tags en tussen de <H1> tags.

  4. Begin op de website niet direct over uzelf. Mensen die dat willen weten zoeken dat wel op via de contactpagina. Ook social media icoontjes geven de bezoeker de mogelijkheid om meer over uw bedrijf te weten te komen. Smartin Design heeft er voor gekozen om in de footer “Wie zijn wij” te zetten.

  5. Zorg er voor dat niet elke pagina een bestel pagina wordt voor uw producten of diensten.

  6. Bedenk waarom een bezoeker op uw website is. Zij hebben blijkbaar een probleem die opgelost kan worden door uw product of dienst. Benadruk hun probleem een beetje en laat zien hoe gemakkelijk uw product of dienst dit op kan lossen.

  7. Zorg ervoor dat u vertrouwelijk overkomt. Vooral een webwinkel wordt al snel niet meer vertrouwd. Eigenlijk is dit vreemd omdat goede oplichters het toch wel verkopen. Momenteel is de “Uitgekookte oplichter” weer actief in Heerenveen. Ik werd aangesproken met een mooi verhaal over een pannenset die nog over was van de beurs en ik mocht de hele handel hebben voor €250,-. De nieuwprijs was €2500,00 Volgens de verkoper. De website is momenteel offline: smg-cookware.com maar zeg nou zelf: dat klinkt goed en ziet er goed uit. Hij zag er netjes en verzorgt uit en reed in een dure auto.

  8. Bied een gratis cadeau aan. Bijvoorbeeld een door u geschreven E-book.

  9. Zorg ervoor dat mensen zicht inschrijven op een e-mail lijst. Zorg er vervolgens ook voor dat u alleen waardevolle informatie verstuurd anders zullen de mensen op de lijst zicht snel weer afmelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten