vrijdag 13 januari 2017

Geen popups meer op mobiel

Pop-ups worden door veel mensen al als irritant ervaren. Op een computer is dit vaak een kwestie even wegklikken. Op een mobiel is het vaak al wat lastiger. Je moet precies op het veels te kleine kruisje in de rechterbovenhoek klikken. Uiteraard hebben sommige websites dan voor het gemakt de kruisje in de linker bovenhoek geplaatst. Maar binnenkort is dit op veel websites eindelijk verleden tijd.

10 Januari 2017 was het zover Google heeft een update gedaan. Google heeft namelijk bekendgemaakt dat websites die op de mobiele versie een popup laten zien minder goed tot helemaal niet meer geïndexeerd zullen worden.

Het gaat om drie verschillende soorten pop-ups. Te weten:

  • Een pop-up met een aanbieding die de inhoud van een website grotendeel overdekt.
  • Een pop-up die de website volledig overdekt en weggeklikt zal moeten worden om de inhoud van de website te kunnen zien. Dit zien we vaak bij bijvoorbeeld vaak terug bij de websites die vragen of je je wilt inschrijven voor hun nieuwsbrief.
  • Een peel effect. Dit is een vouw in een hoek van de website. Hiermee vouw je als het waren de pop-op weg en komt zo op de website terecht.

Dit zijn de voorbeelden die van deze pop-ups:

Opdringerige pop-ups
Google staat mobiele websites nog wel toe een pop-up te laten openen met de vraag of je de cookies accepteert of een leeftijdscheck. Ook is een kleine pop-up met bijvoorbeeld reclame geen probleem. Ook websites die door middel van een pop-up vragen of je de app versie wilt downloaden zullen niet worden afgestraft.

Goede pop-ups
Voor de mensen die dus nog pop-ups op de website vertonen die Google gaat bannen: aan de slag! Je zult dit namelijk aanzienlijk gaan merken in de indexering / ranking van Google en daarmee ook in het aantal bezoekers van je website.

Mocht je website nog helemaal niet mobielvriendelijk zijn dan ben je eigenlijk al af. Google is al langere tijd bezig om deze website te straffen. Het is natuurlijk nooit te laat om dit alsnog te doen, of te laten doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten