vrijdag 25 november 2016

7 x weetjes over Wordpress

Wordpress logo
Wordpress wordt ontzettend veel gebruikt. Ook wij maken veel websites met behulp van Wordpress.Dit doen wij omdat het voor onze klanten zo vrij makkelijk is om aanpassingen zelf te doen. Ook is Wordpress een hele mooie, duidelijke en overzichtelijke CMS. Makkelijk te bedienen via je computer, tablet of smartphone.

We vonden het tijd worden voor een aantal leuke feitjes over Wordpress. De informatie die je hieronder leest verandert in rap tempo, het kan dus zijn dat deze cijfers niet meer kloppen.


1. 27.1% procent van alle websites ter wereld draait op wordpress
Dit is gigantisch. Vooral als je bedenkt dat Joomla! op een tweede plaatst staat met 3,3%. Wordpress is hiermee de meest gebruikte CMS ter wereld.

2. 27 Mei 2003 kwam de eerste Wordpress versie uit
Toen was Wordpress nog enkel en alleen gericht op bloggen. Later groeide dit pas uit tot een volwaardig CMS-systeem. In 2003 hadden ze dan ook nog niet gedacht dat er ooit zoveel installaties van Wordpress gedaan zouden worden en dat er met behulp van dit systeem veel geld verdiend is en wordt. Woocommerce is bijvoorbeeld een plugin waarmee je simpel producten kunt verkopen, maar ook door middel van reclameadvertenties verdienen veel mensen een boterham.
Eerste Wordpress

3. Wordpress is beschikbaar in 164 talen
Binnen Wordpress wordt aan 164 verschillende talen gewerkt. Bijna geen enkele taal is voor de volle 100% af. Dit komt doordat bepaalde errors (waar eigenlijk alleen mensen die technisch bezig zijn last van kunnen krijgen) niet vertaald zijn. Ook wordt er gewerkt aan een Friese, Limburgse en een Twentse versie.

4. Contact Form 7 is de meest geïnstalleerde plugin
Contact Form 7 is de meest geïnstalleerde plugin; meer dan 1 miljoen keer is deze al gedownload. Akismet is nog populairder, maar die staat standaard geïnstalleerd in Wordpress en veel mensen verwijderen deze plugin niet. Akismet houdt spam buiten de deur, maar hier moet wel een abonnement voor afgesloten worden. Met Contact Form 7 kun je hele uitgebreide contactformulieren maken, maar bijvoorbeeld ook een formulier voor een offerteaanvraag.


5. Wordpress is niet alleen voor een startende ondernemer of de hobbyist
Ook grote bedrijven en organisaties gebruiken Wordpress. Hier een paar voorbeelden
  • NRC.next
  • The voice of Holland
  • Tele2
  • Autoblog.nl
  • Radio 538


6. Matthew Mullenweg is de originele maker van Wordpress
Hij was pas 19 toen hij Wordpress ontwikkelde en studeerde aan de University of Houston. Tegenwoordig is Wordpress eigendom van The WordPress Foundation waar Matthew Mullenweg uiteraard CEO van is.

7. Wordpress bevat 423,759 regels code
Zonder dat er plugins of thema’s zijn geïnstalleerd, bevat Wordpress al zoveel regels code. Dit is omgerekend 8828 A4’tjes. Deze code is door in totaal 70 mensen geschreven, voornamelijk in de programmeertaal PHP.

Bij Smartin bouwen we een passend thema zodat een website of webwinkel eruit komt te zien zoals het de bedoeling is. Daarnaast stellen we de juiste plugins in of bouwen deze zelf. De websites bouwen we op zodat deze SEO-proof zijn. Vaak verzorgen we ook de hosting en het onderhoud. Op het moment dat er een lek wordt gevonden waardoor een website gevoelig wordt voor hackers kunnen we dit direct dichttimmeren. Kortom we bouwen en beheren je website of webwinkel zodat jij je bezig kunt houden met wat nodig is om jouw bedrijf te runnen.


Bronnen:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten