dinsdag 9 oktober 2012

Hoe belangrijk is internet?Deze week bespreek hoe belangrijk internet is, maar dat andere vormen van klantenwerving en reclame niet uit het oog geraakt moet worden. Internet is een mooie plaats om u zelf te profileren. Tegenwoordig zijn er best wel veel bedrijven die zicht volledig op internet richten. Zonder internet is het bedrijf onbereikbaar en is het niet mogelijk zaken te doen. Als u zicht dan bedenkt dat 33% van de wereldbevolking internet gebruikt en u daardoor 77% mist is dit toch zonde? In Nederland gebruikte in 2011 50% van de bevolking internet. Best weinig eigenlijk.

Ook in Nederland zijn er dus nog genoeg mensen zonder internet. Dit zijn vooral ouderen, maar ook mensen die er niks mee hebben of willen. Ook zijn er veel mensen die te langzaam internet hebben om een like op Facebook te kunnen geven. Dit komt doordat er niet overal in Nederland een internet verbinding verkrijgbaar is. Mensen die in die gebieden wonen kunnen wel via de satelliet internetten, maar dit is een stuk langzamer.

Het internet moet u absoluut niet wegcijferen want het blijft één van de belangrijkste plaatsen waar u zicht kunt profileren, maar sluit mensen zonder internet niet buiten! Uw website is slechts een uit de kluiten gewassen visitekaartje waar mensen op een gemakkelijke manier contact met u kunnen vinden. Voor de mensen zonder internet moet het mogelijk zijn u telefonisch te kunnen bereiken. Ook moet uw telefoonnummer dus makkelijk te vinden zijn buiten uw website. Vooral op uw visitekaartje is een telefoonnummer belangrijk.

Bent u alleen bereikbaar via de mail? Dan mist u tocht een groot deel van uw (potentiële) klanten.
Nogmaals: Meer dan 8 miljoen Nederlanders is online dus ook op onder andere social media moet u actief zijn om tocht de mensen te trekken die veelvuldig gebruik maken van het net.

Ik wens u veel succes om het juiste balans te vinden ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten