dinsdag 31 maart 2015

Zelf een website maken? Wat komt daarbij kijken?

Een eigen website maken?

Heeft u hier ooit over nagedacht? Zelf een website bouwen? Misschien om kosten voor uw bedrijf te besparen of gewoon voor de lol?

Als u snel een website nodig heeft voor uw bedrijf en deze zelf wilt maken, raad ik u aan goed te bedenken of deze combinatie gaat werken. Ook is er enige ervaring nodig om een website er uit te laten zien zoals u zelf wilt. Nadat er enige html en css kennis is, is het de sport een bestaande website exact na te bouwen. Html en css is de basis. Hiermee kunt u de lay-out van uw website maken. Ook kunt u teksten schrijven en deze opmaken. Een contact formulier gaat alweer een heel stuk dieper. Hiervoor zijn weer een tal van andere talen voor zoals php, jquery, javascript, ruby, etc. Wilt u dat een bezoeker kan registreren en inloggen? Dan is er ook een database nodig om de gegevens van de bezoeker in op te slaan. Hiervoor wordt vaak mysql gebruikt.

Daarnaast is het nodig om een hosting af te sluiten. Dit is een stukje serverruimte met een domeinnaam. Een hoster moet vervolgens de gewenste scripttalen toestaan en de mogelijkheid hebben een database aan te maken. Via FTP kunt u uw website uploaden zodat het resultaat te zien is als men naar het domeinnaam surft.

Als u net begint zou ik u aanraden eerst nog geen hosting af te sluiten. U begint met html en css wat vaak zonder extra software gemaakt kan worden. Kladblok op Windows kan al gebruikt worden hiervoor. Zelf geef ik de voorkeur aan Notepad++. Deze gratis software maakt het door middel van kleuren gemakkelijker uw code overzichtelijk te houden. Zodra u begint te experimenteren met bijvoorbeeld php en mysql heeft u een server nodig zoals bijvoorbeeld een hosting. Echter is er ook software die dit voor u kan nabootsen zodat u in uw eigen omgeving kan testen. Voorbeelden hiervan zijn xampp, wamp en easyphp.

Al het begin is moeilijk, maar zie het als een grote puzzel die u steeds complexer kunt maken. Let wel op dat het echt leuk voor uzelf moet zijn. Er is veel geduld nodig, aan het begin kan het zijn dat een klein stukje code uren/dagen/weken kost om het werkend te krijgen. Als u dit niet leuk vindt en hier dus niet genoeg geduld voor kan opbrengen zou ik direct afraden om hiermee te beginnen. Gaat u een poging wagen? Dan raad ik u aan tutorials te volgen en boeken te kopen/huren. Begin bij basis html en css en de rest komt vanzelf. Ik raad u vooral de video tutorials van The new boston aan. Deze hebben voor vele programmeer- en scripttalen tutorials. Ook html, css en mysql komen ruimschoots aan bod.

Mocht u na het lezen van deze blog toch niet zoveel zin meer hebben in het maken van een website? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een betaalbare prijs bouwen wij graag een website/webwinkel voor u. Toch lekker zelf aan de slag? Heel veel succes! Mocht u vragen hebben stel ze gerust in de comments van deze blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten